lahky-jahodovy-kolac

Rýchly hrnčekový koláč

Vložené august 6, 2013

Máte chuť na niečo sladké ale jednoduché a rýchle na prípravu? Rýchli hrnčekový koláč pripravíte za pár minút. Na tento lahodný koláč môžete použiť aktuálne sezóne ovocie. Výborne chutí s jahodami, malinami, ríbezľami ale aj čučoriedkami.
Ako odmerka vám pri príprave tohto koláča poslúži šálka s objemom 250 ml.

– 1 a 1/2 šálky polohrubej múky
– 3/4 šálky cukru
– 2 vajcia
– 1 ČL škorice
– 2 PL teplého mlieka
– 1/4 ČL soli
– 90 g masla
– 1/2 prášku do pečiva
– ovocie

Formu na koláč s priemerom 22 až 24 cm, vymastite a vysypte kokosom alebo múkou.
V miske zmiešajte preosiatu múku so škoricu, soľou a práškom do pečiva. Mäkké maslo vymiešajte s cukrom. Potom k maslu pridajte vajcia a mlieko. Pomaly nasypte múku a spolu vymiešajte do hladka. Cesto vylejte do formy a pridajte ovocie. Ak použijete jahody prekrojte ich na polovicu a poukladajte na cesto.
Pečte 30 až 35 minút v predhriatej rúre na 180°C.
Upečený koláč nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
[sociallocker id=”2515″][/sociallocker]

hrncekovy kolac

Dobrú chuť.

Diskusia

komentárov